Många höga ambitioner om träning och hälsa krossas snabbt på grund av bristande motivation. Det är något som drabbar de allra flesta och många undersökningar har visat att det kan behövas ett par månader för en människa att lyckas upprätthålla en regelbunden träningsrutin.

Om du har köpt ett par löparskor och kört järnet tre gånger och sedan ställt dem på hyllan eller skaffat ett dyrt gymkort vars enda funktion blivit att ta plats i plånboken så är du inte ensam! Du ska absolut inte känna dig misslyckad! Däremot kan det vara en bra idé att hitta en bra träningsform som passar dig bäst och att tillämpa olika metoder för att hitta den där eftertraktade motivationen.

Motverka tristessen på gymmet

Lustigt nog så är det sällan själva träningen som upplevs som så tråkig på ett gym. Istället är det uppvärmningen som många tycker är så vansinnigt tråkig att bara tanken håller dem från gymmet! Att stå och trampa på en trappmaskin eller sitta och cykla i tjugo minuter är så monotont att det undviks till varje pris – och med det går du miste om hela träningen.

Idag behöver det inte alls vara tråkigt då det finns massor med bra och motiverande teknologi att ta hjälp av. Trådlösa hörlurar gör det lätt att både lyssna på musik och böcker, och mobiltelefoner och surfplattor gör det enkelt att se på film eller spela spel. Vem vet, du kanske till och med kan tjäna en slant på träningen? Du kan få bonus för casinospel online, och genom att spela några omgångar medan du värmer upp på träningscykeln kommer tiden gå snabbt!

Ger dig själv utmaningar

Att träna med specifika mål i siktet är också motiverande. Du kan till exempel satsa på att springa dina första 5 km inom en månad eller att klara av att lyfta en viss vikt, eller varför inte att lära dig en kul koreografi? Du kan utmana en kompis om vem som tränar mest under en vecka, eller vem som har flest icke-stillasittande timmar under en dag. Vid varje uppnått mål kan du ge dig själv en liten belöning i form av ett klädesplagg eller en biobiljett. Den viktigaste belöningen är dock att du kan se fram emot en bättre hälsa.