Du som är intresserad av att börja träna har flera vägar att välja mellan. Det är möjligt att träna på gym, anlita en tränare och träna hemma. Att träna hemma är ett populärt val med tanke på att du inte behöver betala för en tränare eller medlemsavgift för ett gym. Du behöver egentligen ingen utrustning för att träna, du kan till exempel börja med att gå promenader och allt eftersom öka takten tills du joggar. Det är ett bra alternativ om du vill börja konditionsträna. Vill du styrketräna kan du köpa egna vikter och bygga ett litet hemmagym. Det är dock viktigt att du gör din research ifall du vill köpa vikter och träna hemma, de måste vara i rätt storlek och om du vill öka träningen kan du behöva tyngre vikter framöver.

Tips när du vill bygga ett hemmagym

Ett hemmagym kan se ut precis hur du vill att det ska göra. Om du har ett tomt rum som du är osäker på vad du ska göra med kan du använda det. Du behöver inte köpa möbler utan det räcker med en yogamatta, vikter, kanske någon större träningsmaskin ifall du önskar det och högtalare eller radio ifall du tränar bättre när du lyssnar på musik. Bra belysning är också ett måste i rummet, framförallt på vintern.

Om du inte har ett tomt rum kan du ändå köpa vikter. De tar inte upp särskilt stor plats och allt du behöver göra är att ta fram de när du ska träna. Det finns dessutom flera träningsprogram på nätet som du kan utföra. Ifall du inte har några vikter och inte har råd att köpa några i nuläget kan du börja med att träna utan. Det finns hur många övningar som helst du kan utföra.

Träna utomhus

Ett annat gratis sätt att träna är utomhus. Det finns vissa löparspår där det har placerats olika träningsområden. Genom att dela upp träningen mellan kondition och styrketräning får du en mycket bra helkroppsträning. Oavsett hur du väljer att träna är en av de viktigaste stegen uppvärmningen. Genom att värma upp innan du börjar träna kommer du undvika skador.